MEJÄ

Kanta-Hämeen mäyräkoirakerhossa harrastetaan aktiivisesti MEJÄ-toimintaa. Kausi alkaa heti, kun lumi on sulanut, kahdella harjoituskerralla. Ensikertalaiset saavat kokeneen jäljentekijän parikseen. Harjoitus on tärkeää niin jäljen tekijöille kuin koiralle.

Kerho järjestää vuosittain 2-3 MEJÄ-koetta. Kevään ensimmäinen koe on kerhon mestaruuskoe, jossa voittajaluokan koirat kisaavat kerhon mestarin tittelistä. Avoimen luokan koirat kilpailevat MEJÄ-maljasta. Molempien luokkien voittajille jaetaan kiertopalkinnot kevätkokouksen palkintojenjakotilaisuudessa. Etelä-Hämeen koirakerhon ja Kanta-Hämeen mäyräkoirakerhon välisellä, vuosittain järjestettävällä ystävyysottelulla on jo pitkät perinteet. Tosissaan mutta ei totisesti kisattu tapahtuma yhdistää mukavalla tavalla lähiseudun MEJÄ-harrastajia. Kerhot järjestävät kokeen vuorovuosina.

Olemme muutamana vuotena järjestäneet valmisjälkikokeita. Niiden suosio on kovassa kasvussa, koska jäljestysharrastus on lisääntynyt. Osallistumalla jäljentekoon saa arvokasta harjoitusta ja kehittyy varmaksi ja taitavaksi jäljen tekijäksi. Talkooväkeä tarvitaan aina! Hirvijahtiyhteistyön myötä koiramme pääsevät tositoimiin hirvi- ja peurajahtien yhteydessä.

Rohkeasti mukaan, jos MEJÄ kiinnostaa!

MEJÄ toimikunta 2022
Puheenjohtaja Mervi Eerola
Muut jäsenet: Tina Wegelius, Johanna Lehmusoksa, Voitto Kivinen, Helinä Pettersson